26. března 2013

Skořicový koláč z kynutého těsta

Dnes jsem pekla tuto nádheru. Musím se pochválit, povedlo se a je to výborné


 
Jednoduché kynuté těsto:
25g čerstvého droždí, 500 g hladké mouky, 50 g krupicového cukru, 250 ml mléka, špetka soli, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 50 g másla
Já jsem toto všechno hodila do pekárny a ona mi vytvořila parádní těsto. Klasický postup pak je: droždí utřete v menší misce s 1 lžičkou cukru a lžící soli, přilijte trochu vlažného mléka, vše rozmíchejte a v teple nechte vzejít kvásek. Do velké mísy odvažte mouku, smíchejte se zbytkem cukru, a solí, přidejte vzešlý kvásek, rozšlehaná celá vejce, rozehřáté máslo, olej  a vlažným mlékem zadělejte těsto. Dobře prohnětené přikryjte utěrkou a nechte vykynout.
 
 

4 komentáře:

  1. Teda jestli chutná tak dobře jak vypadá, tak se asi stavíme na kafe :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá úžasně, hned bych si dala. Zajímal by mě postup, jak se to motá, aby to bylo takhle krásné, pokud to tedy není tajemství šéfkuchaře.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jen nikde v receptu nenašla tu skořici. Jinak vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  4. Těsto se rozválí na čtverec a potře směsí cukru, skořice a másla, poté se zamotá do rolády a rozřeže na menší kousky, které se skládají do tohoto tvaru. :-)

    OdpovědětVymazat