Jednoduché kynuté těsto:
25g čerstvého droždí, 500 g hladké mouky, 50 g krupicového cukru, 250 ml mléka, špetka soli, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 50 g másla
Já jsem toto všechno hodila do pekárny a ona mi vytvořila parádní těsto. Klasický postup pak je: droždí utřete v menší misce s 1 lžičkou cukru a lžící soli, přilijte trochu vlažného mléka, vše rozmíchejte a v teple nechte vzejít kvásek. Do velké mísy odvažte mouku, smíchejte se zbytkem cukru, a solí, přidejte vzešlý kvásek, rozšlehaná celá vejce, rozehřáté máslo, olej a vlažným mlékem zadělejte těsto. Dobře prohnětené přikryjte utěrkou a nechte vykynout.
Teda jestli chutná tak dobře jak vypadá, tak se asi stavíme na kafe :-)))
OdpovědětVymazatVypadá úžasně, hned bych si dala. Zajímal by mě postup, jak se to motá, aby to bylo takhle krásné, pokud to tedy není tajemství šéfkuchaře.
OdpovědětVymazatJá jen nikde v receptu nenašla tu skořici. Jinak vyzkouším.
OdpovědětVymazatTěsto se rozválí na čtverec a potře směsí cukru, skořice a másla, poté se zamotá do rolády a rozřeže na menší kousky, které se skládají do tohoto tvaru. :-)
OdpovědětVymazat