24. září 2012

vyšívací sraz Škrdlovice září 2012



Na vyšívací srazy do Škrdlovic jezdíme dvakrát ročně už 7 let. Je to jako taková malá dovolená.

Máme stanovená některá důležitá pravidla:
s sebou povinně: vyšívání a dobrou náladu ....¨
s sebou v žádném případě: manžel/přítel a děti ..... stanovená je pouze jediná výjimka: děti mohou jet zhruba do 1,5 let a manžel je povolen pouze jako dozor nad těmito dětmi. Manželku/matku však mají zakázáno rušit ve vyšívání a volné zábavě. Rušena je pouze za účelem kojení :-)

Mezi skupinami z Ostravy, Plzně a Brna panuje přátelská rivalita a na každém srazu se některá skupina snaží ohromit ostatní.
My Ostravačky jsme se letos rozhodly vyšívat speciální tašky (nejen) na vyšívací potřeby a nutno dodat, že měly opravdu úspěch.

 
Na jednotlivých hlavách jsme pracovaly od ledna 2012. Některé z nás je měly hotové docela brzo, ale dalším oříškem bylo ušití tašky. Podařilo se všem a musím uznat že jsou krásné a takhle pohromadě vypadají parádně.

Já jsem svou tašku dělala záměrně trochu menší než ostatní, protože jsem si vybrala moc hezkou látku a řekla jsem si, že by byla škoda nosit ji pouze na vyšívací srazy. Takto tedy vypadá ta moje kráska:






















Hlava nebyla mou jedinou letošní výšivku. V srpnu na sraze na Slovensku jsem začala vyšívat krajinky na charitu. Ty se mi teď podařilo odevzdat a začala jsem další výšivku na charitu.

Takže krajinky (nenechte se mýlit, jsou dost malé :-):














A moje čtyřdenní srazová práce (ovšem počítejme opravdu vyšívání denně od 8,45 do 00,30) pouze s přestávkou na oběd a večeři :-))

Maia - Great Scotts


















a takto to bude jednou vypadat (a ještě bych chtěla dodat, že po těch čtyřech dnech ji docela nenávidím a to ji mám v půlce října odevzdat)



















No a nakonec přidám jeden obrázek jak vlastně takový vyšívací sraz vypadá:
 
 
 
 


4 komentáře:

  1. Ty tašky se vám povedly, jsou úžasné, gratuluju.

    OdpovědětVymazat
  2. Máš krásnou galerii,nádherné výšivky,koukám že i keramičíš:-))) a to jsem ani nevěděla, že jsou i vyšívací srazy. Teda účast je fakt velká, ale sedět a vyšívat od rána do půlnoci, to bych fakt nevydržela, mě stačí ty vyšívací chvilky u telky:-)))
    p.s. tašku máš úžasnou!!


    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Luci, tašky jsou parádní! :) A sraz byl určitě super.... Vzpomínám na svůj jarní scrapovací :) ... Přeju, ať zvládneš dovyšívat v termínu :))

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, krásná výšivka ... Mohu požádat o vzorek k této ženě? nebo můžete mi prosím řekněte mi, jestli můžete jít někam koupit? A žena s hnědými poháry :) szymbea@wp.pl

    OdpovědětVymazat