18. srpna 2009

Ponožkové panenky

dneska jsem objevila hezkou galerii se spoooustou panenek a zvířátek vytvořených z ponožek. K nahlédnutí zde.

13. srpna 2009

Kofoláčci

moc se mi líbí panáčci kofoláčci z reklamy na kofolu a ráda bych si nějakého vyrobila. Našla jsem si návod Tak už jen zajít nakoupit chlupaté drátky a hurá na to :-)


12. srpna 2009

Rozcestníky pro patchwork

jeden odkaz na Dámu.cz - moc ráda tam chodím do klubu Patchwork. Holky jsou tam moc šikovné a v jejich rozcestníčcích se dá najít úplně vše

11. srpna 2009

Léčivé bylinky

Našla jsem si pěkné stránky s informacemi o léčivých bylinkách. Například mně hodně zajímají účinky kopřivy a třeba taky i sedmikrásky

Pohankové polštářky

Z pohankových slupek je možné vytvořit moc příjemný a léčivý polštářek.

Pohankové slupky mají mikromasážní účinky na krční páteř, případně na jinou část těla. Polštářky výborně pomáhají při spánku, při válení u televize proti ztuhlým šíjovým svalům, na cestách autem nebo autobusem i do kanceláře. Dají se nahřát a přiložit na bolavé místo např. na kolena s artrózou, břicho při bolestivé menstruaci, na ztuhlé šíjové svaly apod.(polštářek stačí nahřát na topení, v troubě, nebo na sluníčku). Slupky udržují teplotu a příjemně uvolňují postiženou oblast.

Pohankové slupky můžu koupit v Pohankovém mlýně

10. srpna 2009

Knihy o patchworku

Zjistila jsem, že by bylo fajn pořídit si základní literaturu k patchworku. Takže při nejbližší cestě do knihovny zkusím získat toto:
Harmachová: Léto u tety Jany (dokonce jsem na stránkách autorky našla nějaké šablony ke stažení. Takže jsou zde http://patchwork-jana.webnode.cz/projekty/
Bažantová: Patchwork šitý na stroji
Prošková/Bažantová: Patchwork
Sudová: Základy patchworku
Patchwork snadno a rychle
Lise Bergene: Kouzelný patchwork
21 originálních patchworkových tašek
Patchwork aneb záplatování všemi směry

9. srpna 2009

Můj zatím jediný hotový patchworkový výrobek


V červnu 2009 jsem byla na základním patchworkovém kurzu, kde jsem se dozvěděla základní vychytávky týkající se této techniky. Výsledkem kurzu byl, kromě spousty informací, blok hvězda. Tento jsem doma ještě orámovala a došila na polštářek. Takže můj naprosto první patchworkový výtvor je zde.

8. srpna 2009

Pokroky na vlcích


Zjistila jsem, že chudáky vlky už vyšívám přes 2 roky (je teda pravda, že jsem mezitím vyšila několik dalších věcí). Tak jsem se rozhodla, že na nich zase pořádně zapracuju. V současné době vypadají takto:

Trénuju trojúhelníčky

Můj poslední výtvor, zatím je to jen top, ještě ho musím orámovat, přidat vatelín a přišít zadní stranu polštářku. Vzhledem k tomu, že jsem začátečník, dělá mi ještě problém trefit se všemi trojúhleníčky přesně do rohu, ale už je to trošku lepší. Používám metodu ušij, prohlídni, vypárej, ušij lépe, prohlídni, opět vypárej, ušij ještě lépe, prohlídni .... to by šlo!! :-)