28. června 2014

červnový TUSAL

Je tady další novoluní, a proto i čas pro focení TUSALu. Asi jsem si vybrala moc velkou skleničku, protože i když se fakt snažím, tak mi tam toho moc nepřibývá.

A když jsem u toho focení, tak se musím pochlubit jak mi hezky kvetou kytičky na balkóně.



krásný víkend. L.

22. června 2014

nová hračka

Mám doma vytvořený nový krásný šicí (tvořící) koutek.


a teď se mi podařilo získat i nový (staronový) šicí stroj. Je to pár let starý Janome 6600 a mám z něj velikou radost. Konečně jsem vyměnila "dětský" šicí stroj za ten dospělácký :-) Nevěřila bych, že se dá šít tak potichu. A ty vychytávky jako odstřih nitě a automatické zapošívání - paráda. Taky už se těším až si vyzkouším různé krásné typy stehů.



Zatím jsem ho jen otestovala na zkracování závěsů, ale už mám nachystáno na římskou roletu do dětského pokojíčku a taky mám předpřipravená nějaká podkafíčka a pytlíčky na levanduli.

Snad teď budu mít na šití víc času, protože za čtrnáct dní přestávám chodit do práce. Náš malý chlapíček pěkně roste a už se na něj moc těšíme. Jen ještě musíme dva měsíce počkat.


 

11. června 2014

TUSAL se zpožděním

Přes víkend jsem hodně pokročila s dalším obrázkem z Linie života



Taky jsem zapomněl přidat fotku květnového TUSALu, ale aspoň jsem včas vyfotila. Moc mi to nepřibývá, ale jsou to všechno jen zbytečky z vyšívání.



2. června 2014

... maličkosti

Za poslední dobu bylo tvoření trošku více.

Měly jsme šicí sraz, kde jsme se učily šití na papír. Vznikla tato krásná podkafíčka
 a tyhle jsou mé



další dílek z deky Dear Jane


a nezanedbávám ani vyšívání. Tahle kráska přijde do ložnice

bude to ještě hodně práce