30. dubna 2014

Daisy biscornu

Při procházení svých oblíbených blogů jsem narazila na projekt Daisy biscornu a protože vyšívání hardanger mám moc ráda, tak jsem si tuhle maličkost vyzkoušela


 
A aby toho nebylo málo, zapojila jsem se do projektu TUSAL který na svém blogu vyhlásila Eva. Zatím mám nasbíráno hodně málo nitek, protože jsem projekt objevila před čtyřmi dny.



24. dubna 2014

Kopřivový sirup

Každé jaro vyrábím něco z bylinek. Letos mám výborný kopřivový sirup. Kopřiva je výborná bylinka doporučovaná pro jarní očistu organismu

Vnější použití Kopřivy dvoudomé

Zevně lze kopřivovou nať použít v nálevu na obklady a omývání na špatně se hojící rány. Má protizánětlivý a hojivý účinek, je proto vhodná na drobné popáleniny, proleženiny či odřeniny. Je dobrá také k omývání vlasů, zejména mastných. Kopřivové extrakty jsou součástí řady kosmetických přípravků.

Vnitřní použití Kopřivy dvoudomé

Vnitřně se kopřiva užívá ve formě nálevu – čaje. Sušená kopřivová nať a listy jsou součástí řady čajových směsí, například metabolických, protirevmatických, hemoroidálních, expektoračních či diuretických. Kopřivový čaj podporuje celkový metabolismus organismu. Čaje je vhodné pít při dlouhodobých chorobách, při poruchách výživy, ke zvýšení regenerace tkání, jelikož působí povzbudivě a tonizačně nejen na metabolismus, ale i na fyziologické funkce organismu. Kopřiva působí močopudně a antisepticky, proto je vhodná na záněty močových cest, při zvýšené tvorbě kyseliny močové a při tvorbě močových kamenů. Také zastavuje krvácení a snižuje hladinu krevního cukru. Je možné použít kopřivu jako pomocný prostředek při zánětech horních cest dýchacích.
Kopřiva je velmi oblíbená v lidovém léčitelství. Lidově se využívá na trávicí obtíže, jako podpůrný přípravek při léčbě diabetu či k léčbě chudokrevnosti. Lidové léčitelství také doporučuje šlehat staršími čerstvými kopřivami revmatické klouby.


 
 

19. dubna 2014

Po dlouhé době nové výtvory

Říkala jsem si, že bych měla aktualizovat blog, ale když já jsem taaaak dlouhou dobu nic netvořila. Takže konečně po dnešním šicím srazu mám co vložit. Ušila jsem si kočičkový obal na knihu, pak jsem si uvědomila, že je jen na malou knihu, tak jsem mu vytvořila většího brášku.

 
 
 
 
Ale vlastně jsem celou tu dobu nezahálela. Jen mi mou mysl zabírá jediný středobod mého světa, kterým je chlapíček, který k nám přijde 21.8.2014.

Takže se teď bavím tím, že vymýšlím barvu do pokojíčku, nakupuju oblečení (s tím teda už budu muset přestat) a přemýšlím nad tím jaký kočárek bude ten nej.