26. března 2013

Skořicový koláč z kynutého těsta

Dnes jsem pekla tuto nádheru. Musím se pochválit, povedlo se a je to výborné


 
Jednoduché kynuté těsto:
25g čerstvého droždí, 500 g hladké mouky, 50 g krupicového cukru, 250 ml mléka, špetka soli, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 50 g másla
Já jsem toto všechno hodila do pekárny a ona mi vytvořila parádní těsto. Klasický postup pak je: droždí utřete v menší misce s 1 lžičkou cukru a lžící soli, přilijte trochu vlažného mléka, vše rozmíchejte a v teple nechte vzejít kvásek. Do velké mísy odvažte mouku, smíchejte se zbytkem cukru, a solí, přidejte vzešlý kvásek, rozšlehaná celá vejce, rozehřáté máslo, olej  a vlažným mlékem zadělejte těsto. Dobře prohnětené přikryjte utěrkou a nechte vykynout.