30. dubna 2012

šatičky

Tyto šaty od Vervaca jsem si usmyslela vyšít do práce. Modré a červené byly hotové docela rychle, ale ty bílé, ty trvaly. Na černou látku se vyšívá fakt špatně. No ale už visí (po roce) a ty holé zdi trošku prokoukly.




24. dubna 2012

Sloni

Tyto slony jsem šila pro dvě krásná děvčátka, která vstoupila do života o více než 2 měsíce dříve než měla. Jsou to ale obě veliké bojovnice a nyní po půl roce už vše dohnaly a mamince dělají velikou radost.
Tito slonečci jsou pro štěstí a pro radost.




















detaily zadečků a očička





A ještě přidám dáreček který jsme dali tchánovi k narozeninám. Je to příspěvek na sekačku (v trávníku je schovaná čokoláda a samozřejmě, že sekačka má výsuvný koš/úložný prostor :-))


22. dubna 2012

Miluju jaro



pivoňka


jabloň


 rybíz



asi koniklec

 srdcovka

12. dubna 2012

starý v novém

tato roční období jsou jednou z mých prvních výšivek. A na nový rámeček čekala už dlouhou dobu.


9. dubna 2012

Velikonoce

Letošní velikonoční víkend bylo dost ošklivé počasí a tak jsem toho využila a trochu tvořila. Po celodenní práci, poté co jsem 2x vypárala všechny záševky a na 3x sešívala celý vrch, vznikla letní taška. (dle vzoru Via Manno - Bellet). Mám z ní opravdu velkou radost a myslím, že se mi hodně povedla.
























O Velikonočním pondělí se nakonec udělalo moc krásně a tak jsem šicí stroj vyměnila za rýč. Máme krásně připravené záhonky a dnes jsme nainstalovali nové pařeniště a hned jsme tam vyseli ředkvičky. Tak jsem zvědavá jesli bude nějaká úroda.
Taky jsme vzali ven Vincíka a myslím, že si to moc užíval.